M?dekort formular
Den Danske Lyspris 2008

Af dg den 29/04-2008

Der er fem nominerede projekter til Den Danske Lyspris 2008.

Den Danske Lyspris er en ny lyspris indstiftet af Lysteknisk Selskab i samarbejde med en række sponsorer fra belysningsbranchen.
Hensigten med Den Danske Lyspriser at sætte fokus på og synliggøre lyskulturen i Danmark. Dette sker ved at fremhæve spændende, veldesignede og veludførte belysningsanlæg i Danmark.

De nominerede
Der er indstillet ikke mindre end 22 belysningsanlæg til Den Danske Lyspris 2008. En bredt sammensat jury bestående af repræsentanter fra 17 forskellige organisationer og fag har efter grundig overvejelse valgt at nominere fem af de indsendte projekter til Den Danske Lyspris.

De nominerede er:

Alsion i Sønderborg
Alsion er opført af Statens Forsknings- og Uddannelsesbygninger og Forskerpark Syd A/S og indeholder bl.a. Syddansk Universitet, et forskningscenter og en koncertsal. Bygningen er tegnet af arkitektfirmaet 3XNielsen. Integreret i arkitekturen er der et stort vægrelief af Olafur Eliasson. Lyset i byggeriet er udført med Fagerhult som belysningsrådgiver.

Højbro Plads i København
Københavns Kommune har renoveret belysningen på Højbro Plads og på vejstrækningen foran Christiansborg Slotskirke. Lysdesignet er skabt af lysdesigner Jesper Kongshaug i samarbejde med arkitekt Laura Stamer.

Lysløjpe med LED i Aalborg
Aalborg Kommune har i samarbejde med AKE Entreprise, som er forsyningsselskabet i Aalborg etableret en belysning af en løbesti i Mølleparken. Lysdesignet og udviklingen af den anvendte LED-pullert er udført af belysningsarkitekt Gunver Hansen og industrieldesigner Eskild Hansen.

Det Kongelige Teaters nye Skuespilhus
Lundgaard og Tranberg Arkitektfirma har med Kulturministeriet som bygherre tegnet et nyt Skuespilhus til Det Kongelige Teater. Lysdesignet er skabt i samarbejde med lysdesigner Jesper Kongshaug.

Brolandingen i Nørresundby
Aalborg Kommune og AKE Entreprise har med ÅF Hansen og Henneberg som belysningsrådgiver lyssat rummene under Limfjordbroens landing på Nørresundbysiden. Til projektet hører også en tilstødende plads.


Billeder se hér

Sponsorer

Guldsponsorer:
Louis Poulsen Lighting
Fagerhult
SEAS-NVE

Sølvsponsorer:
iGuzzini
Lampas
Light Makers